Lamorinierestraat 161B, 2018 Antwerpen, Belgium
+32 491 64 45 86
info@corporateculture.be
sponsored by www.pushtotalk.be

Educam versterkt cultuur met events

Educam versterkt cultuur met events

Cultuur educam

Push To Talk organiseerde workshops rond de gewenste cultuur in de aanloop van events voor Educam. Met een personeelsevent en een stakeholdersevent wilde Educam zijn unieke leiderschapspositie tonen. De uitdagingen in de autosector zijn groot. Visies botsten. Ideeën rijpten. Het resultaat was een inspirerende gedragen missie en visie waarin het voltallige managementteam gelooft. Vol vuur inspireerden de managers het publiek op de twee events. Educam is nu klaar voor een mooie toekomst.

Educam Groep is het kennis- en opleidingscentrum van de autosector en aanverwante sectoren. De groep bestaat uit twee organisaties die nauw samenwerken, maar die elke een eigen doel hebben. Educam Service nv is een commercieel bedrijf dat opleidingen en diensten aan bedrijven levert. Educam Partner vzw wordt aangestuurd door de sociale partners en ondersteunt de sector via het sectorconvenant.

Leiderschap tonen met personeels- en stakeholdersevent

Educam wilde met een personeelsevent en een stakeholdersevent zijn unieke leiderschapspositie tonen aan medewerkers, klanten en stakeholders.

De sociale partners hebben bij het ontstaan een duidelijke missie en visie opgesteld. Doorheen de jaren zijn de twee organisaties die anders gaan interpreteren. Verschillende strategieën leven naast elkaar.

Educam wil als één groep met één stem naar buiten komen en zijn unieke leiderschapspositie tonen. Het verhaal moet van A tot Z gedragen worden door de hele organisatie. Educam heeft daarvoor alle troeven in huis, maar dan moeten de neuzen wel in dezelfde richting staan.

Samen bouwen aan één cultuur

Push To Talk organiseerde workshops met de directie en het management. Daarin kwam de huidige en de gewenste cultuur aan bod. Visies botsten. Ideeën rijpten. Met een nieuwe gezamenlijke missie en visie als resultaat.

Ambitie

De automobielsector verandert razendsnel en Educam wil in de toekomst zijn leiderschapspositie verder waarmaken. Push To Talk helpt die ambitie verwoorden.

Co-creatie

Co-creatie is de sleutel om de corporate culture naar boven te halen. Push To Talk zegt niet wat die ambitie, missie, visie en waarden moeten zijn. Push To Talk faciliteert en helpt organisaties om deze zelf weer scherp te stellen.

Dialoog

In de workshops met het managementteam zijn waarden zoals vakmanschap, dienstverlening en innovatie naar boven gekomen. De discussies zijn in de diepte gevoerd, zodat de waarden helder en duidelijk en met dezelfde lading voor iedereen vorm konden krijgen.

Leiderschap

Het voltallige managementteam gelooft opnieuw in de gezamenlijke missie, visie en waarden. Ze omarmen de cultuur en inspireren vol vuur hun team. Iedereen blijft met een goed gevoel achter.

Inspired by PEOPLE, driven by KNOWLEGDE

Uit de workshops met de managers van de nv en de vzw is een nieuwe gezamenlijke visie naar voren gekomen. Push To Talk heeft die vertaald in een nieuwe slogan: Inspired by PEOPLE, driven by KNOWLEGDE.

Push To Talk heeft de vernieuwde cultuur als rode draad verweven in de twee events, in een corporate video en in het jaarverslag. De video boordevol inspirerende verhalen en de live experiences op de events roepen echte emoties op. De cultuur en strategie komt tot leven. De boodschap blijft hangen en wordt live conversation: op de werkvloer en bij de stakeholders. Conversatie die tot verandering leidt. Educam is klaar voor en mooie toekomst.

Benieuwd hoe Push To Talk uw cultuur kan versterken?

Push To Talk analyseert uw cultuur. Helpt uw ambities verwoorden. En laat uw stakeholders en medewerkers uw cultuur beleven. Verhalen worden emoties. Uw boodschap beklijft. Uw event wordt live communicatie.

www.pushtotalk.be

Interessant? Deel op social media